Priprave na poseg

En teden pred posegom:

 • predlagam, da se en teden pred posegom depilirate. Lahko samo po skrotumu (mošnji), lahko pa povsod (stvar osebne odločitve). Teden dni prej zato, da se morebitne ranice zacelijo. Slika 1 prikazuje stanje pred depiliacijo in slika 2 prikazuje stanje po depilaciji. Občutna razlika ali ne? Tudi občutek je mnogo boljši. Sedaj kar ostajam pri tem**. Naštel vam bom naslednje razloge za moško brazilsko* depilacijo:
  - higienski razlogi
  - nobena dlaka ne ostane v zobeh
  - žene ne pika
  - včasih se kakšna dlaka lahko ujame med glans in prepucij. Ni prav prijetno in tega problema ne moremo vedno kar takoj odpraviti
  - penis izgleda večji :)
  - bolj seksi
  - če pričakujemo (zahtevamo?) urejenost pri nežnejšem spolu ne vidim razloga, da ne bi pričakovanega vrnili

  Seveda lahko britje prepustite asistentki tik pred operacijo.

 • ste že pridobili napotnico pri svojem splošnem zdravniku? Če napotnice še nimate je sedaj verjetno že skrajni čas, da jo pridobite.
 • obvezno preverite, če imate urejeno zdravstveno zavarovanje (seveda to ne velja za samoplačnike). Obvezno morate imeti urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje (ZZZS) in tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje (Vzajemna, Triglav, Adriatic Slovenica), ker Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ) v 3. točki 23. člena določa:
 • Z obveznim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev:

  3. najmanj 80% vrednosti za:
  - storitve v zvezi z zagotavljanjem in zdravljenjem zmanjšane plodnosti in umetno oploditvijo, sterilizacijo in umetno prekinitvijo nosečnosti;

Se pravi: s police obveznega zdravstvenega zavarovanja boste plačali (v bistvu zavarovalnica) 80% cene posega in ostalih 20% s police dodatnega zdravstvenega zavarovanja - če ga nimate plačate razliko samoplačniško.

Dobro, da sem prišel dobre pol ure pred naročenim terminom in sem kar takoj šel v sprejemno pisarno kjer so ugotovili, da 'nimam urejenega' obveznega zavarovanja (dodatno je bilo urejeno). Po nekaj klicih in porabljene dobre pol ure ter veliko slabe volje, začudenja in jeze je bilo to urejeno. Ne upam si predstavljati, kaj bi bilo, če ne bi prišel prej. Izredno so me spravili na poseg (ker sem imel Sklep Komisije, da sem upravičen do posega brez čakalne dobe šestih mesecev) in potem bi ostal pred vrati? Osebje je pripravljeno, prostori tudi. Verjetno bi pristal na samoplačniško in bi samo lahko upal, da bi lahko od zavarovalnice izterjal denar nazaj - bila je očitna napaka na njihovi strani (ravno kakšen mesec ali dva prej se mi je spremenil plačnik obveznega zavarovanja). Dobro, da je nov plačnik obveznega zdravstvenega zavarovanja imel vso dokumentacijo spravljeno (vse, kar je prišlo z zavarovalnice in tudi vse, kar so poslali na zavarovalnico).

* moška brazilska depilacija: uveljavili so se izrazi 'boyzilian', 'manzilian' in 'brozilian'. Po naše bi mogoče lahko rekli neka mešanica med 'fant' in 'brazilska (brazilka)' -> fantzilka/fantzilska.

** dobil sem nekaj vprašanj v zvezi z odstranjevanjem dlak tam spodaj: bil sem na laserskem odstranjevanju dlak. Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Sliki 34 in 35 prikazujeta stanje dlak en mesec po britju. V primerjavi s prvotno poraščenostjo lahko rečem, da sem čisto brez dlak. Večji fotografiji seveda v galeriji. Čez mesec dni lahko pričakujete novo fotografijo - vse dokler se ne bom spet obril. Mogoče pripravim tudi kratek vodič britja tam spodaj (če me vzpodbudite bom imel dodaten razlog, da to naredim).

Sliki 36 in 37 prikazujeta stanje kocin dva meseca po zadnjem britju. Še vedno zelo malo dlak.

Sliki 38 in 39 prikazujeta stanje kocin tri mesece po zadnjem britju. Še vedno zelo malo dlak.

Sliki 40 in 41 prikazujeta stanje kocin štiri mesece po zadnjem britju. Mogoče se zdi malo več dlak - vseeno sem zelo zadovoljen.Čez kakšne tri tedne se bom obril. Če uspem posneti video oziroma navodila ga objavim.